Cliënten aan het woord over hun ervaringen en resultaten

De ervaringen van de cliënten staan ingedeeld op categorie:

Er zijn in december 2016 naar aanleiding van het 30-jarig bestaan van de praktijk 2 diepte-interviews gehouden. Deze zijn uitgevoerd door Meer klanten door klanten. Deze staan op deze pagina onder de kopjes Ademhaling en ontspanning en Chronische pijn

Over ademhaling en ontspanning

1 De hele persoonlijke benadering. Er is tijd voor een persoonlijk gesprek voordat we met de behandeling/oefeningen beginnen. Ik word als mens gehoord en gezien. Ankie kijkt niet alleen naar het probleem, maar naar het totaal plaatje. Daar kan ik alleen maar positief over zijn en dat gun ik anderen ook.

2 Ontzettend blij mee!

3 Fysieke problemen hebben niet alleen een medische benadering nodig. Het beïnvloedt je hele leven. Dus het is fijn om verder te kijken dan alleen het probleem.

3 complimenten op Qualiview Anoniem januari 2022
1 Je neemt mijn klachten serieus en legt uit hoe ze ontstaan

2 Ik voelde me gezien en gehoord met betrekking tot mijn klachten en als mens. De oefeningen waren
laagdrempelig en goed thuis uit te voeren.Er werd met mij mee gedacht in aanpassingen en
oplossingen. Ook was er ruimte voor humor tijdens de behandelingen.

3 Deskundigheid, vriendelijk, goed bereikbaar

3 complimenten op Qualiview Anoniem mei 2021
1 Ankie neemt de tijd om met je te praten, hoe het met je gaat. dit was voor mij net zo belangrijk al de oefeningen die ik met haar deed.

2 De praktijk is laagdrempelig te bereiken. Er word met je meegedacht, je kunt altijd je verhaal en achtergrond kwijt aan de therapeut. Er is altijd een luisterend oor. De oefeningen hebben erg goed geholpen. Via whatsapp zijn er ook oefeningen gedeeld om thuis toe te passen en ik kon online de therapie volgen wat in corona tijd heel prettig was. Zeer tevreden over de zorg die is geleverd.

3 Luistert goed, neemt je serieus, duidelijke uitleg

4 ik ben erg blij dat ik bij Ankie terecht ben gekomen, ze heeft mij enorm geholpen. door haar rustige manier van benaderen , was het voor mij ook makkelijker om hulp te aanvaarden.

5 Dat ik altijd de therapeut kan benaderen met een vraag en er is altijd oprecht naar mijn verhaal geluisterd. De therapie heeft een gunstig effect op mij gehad. Complimenten daarvoor.

5 complimenten op Qualiview Anoniem februari 2021
Luisterend oor, verklaren en vertalen van mijn klachten vanuit theoretische kaders, duidelijke instructies, kalmte, goede bereikbaarheid plus snelle antwoorden, levenservaring. Ze nam mij erg serieus en gaf duidelijk mogelijkheden en kaders aan. Ik kon uitstekend zelf thuis aan de slag met de oefeningen die ook daadwerkelijk resultaat gaven. Aanbeveling: 10

Compliment: Dezelfde als de redenen die ik bij vorige vraag invulde. Plus: ik ervaarde een gelijkwaardig contact. Je supporte me heel goed naar merkbare resultaten. Ik ervaarde meteen geruststelling uit jouw verklaringen en vertalingen van mijn klachten. Dit gaf me veel hoop voor de toekomst. Heel erg bedankt.

compliment op Qualiview Anoniem november 2020
Januari 2019. Een client geeft een 9 op Qualizorg:
Datum NPS Motivatie Respondent
30-jan-2019 9 Oefentherapeut is vakkundig, betrokken en begripvol. Anoniem

Datum Algemene
beoordeling Motivatie Respondent
30-jan-2019 9 Er heerst rust in de praktijk. Oefentherapeut heeft aandacht voor je, geeft duidelijke uitleg en varieert in oefeningen om zo te bepalen waar je het meest bij gebaat bent. Anoniem

Datum Compliment (top) Respondent
30-jan-2019 Fijne praktijk met vakkundige hulp. Veel kennis van het menselijk lichaam en de effecten van alle stress en andere factoren daarop waar we tegenwoordig als mens mee te maken hebben. Anoniem

compliment op Qualiview Anoniem januari 2019
December 2018 Een anonieme cliënt geeft een 10 op Qualiview met de volgende opmerkingen: “Duidelijke uitleg wat hyperventilatie is. Waarom heeft niemand dat eerder gedaan?”
compliment op Qualiview Anoniem
Oktober 2018 Een anonieme cliënt geeft een 10 op Qualiview met de volgende opmerkingen: *Er is goed geluisterd naar de aard van de klachten en de behandeling is daar op aan gepast. De therapeute is een open, vriendelijke, rustige en vakkundige vrouw. De oefeningen werden opgeschreven in een boekje en daarin kon je ook eigen ervaringen noteren, dat boekje nam je steeds mee zodat bij de volgende behandeling er weer andere oefeningen bij geschreven konden worden. Ook erg fijn dat een aantal oefeningen als mediabestand gemaild zijn zodat thuis oefenen makkelijker is. En dat je afspraken kan maken/wijzigen via What’s App is ook een pluspunt.”
compliment op Qualiview Anoniem
September 2018 Een anonieme cliënt geeft een 10 op Qualiview met de volgende opmerkingen: *Zij is deskundig, betrokken, vertrouwwekkend. Ze weet waarover ze praat. Ze bereidt de afspraken goed voor. Kortom: alles in orde. *Ik ben erg blij dat ik met haar in contact ben gekomen.
klanttevredenheid sept 2018 PREM Qualiviewcompliment op Qualiview Anoniem
Mei 2018 Lieve rustige begripvolle kundige vrouw. Ik kwam voor ontspanning. Dat pakte ze heel rustig aan. Door eerst te vertellen hoe het ging werd ik al rustiger en kon daarna met de oefeningen beginnen. Ze heeft ook mijn schouderproblemen waarvoor ik maanden bij fysiotherapie kwam aangepakt en nu voor het grootste gedeelte opgelost.
Beoordeeld met 9.3 op zorgkaartnederland.nl
Vrouw, 55 jaar, met spanningsklachten heeft weer volop energie
Maart 2018, Ik voelde me gehoord en heb geleerd me te ontspannen waardoor mijn klachten sterk verminderd zijn. Ik weet ook dat ik weer terecht kan als het weer minder goed zal gaan
Vrouw, 58 jaar, een positieve ontwikkeling in mijn leven
Augustus 2017 Na een longonsteking in de winter kon ik niet meer goed achter mijn adem komen. Ik bleef benauwd. “Dankzij jouw goede behandeling is het mij dit jaar (2017) toch weer gelukt de Vierdaagse uit te lopen. Ankie… bedankt”
bedankje na het lopen van de Nijmeegse vierdaagse 2017Man 65 jaar loopt weer de Nijmeegse vierdaagse na een longontsteking
Mei 2017: “M.b.t. mijn klachten kan ik je mededelen dat ik zeer goed vooruit ben gegaan en bijna klachten vrij ben. Tijdens mijn vakantie heb ik consequent en zeer ontspannen je oefeningen gedaan en bewust gelet op mijn staande lichaamshouding. Ik merk wel dat ik bewust moet blijven van mijn houding. Niettemin top zo als het gaat en ik wil je graag hiervoor bedanken.”
Man 60 jaar met klachten in benen, armen en nek voelt zich weer top
In een periode waarin ik niet lekker in mijn vel zat, kwam ik via via bij Ankie terecht. Ik was als gevolg van een burn-out niet meer aan het werk en voortdurend in mijn hoofd bezig. Dit resulteerde in allerlei lichamelijke klachten. De prettige sfeer, de fijne gesprekken en de oefeningen hebben me geholpen om weer dichter bij mezelf te komen en rust te vinden. Na een tijdje voelde ik me een stuk beter. Door de praktische tips en oefeningen toe te passen kreeg ik steeds weer een beetje meer grip op mijn leven. Ik voel me veel sterker, ben weer volledig aan het werk en kan weer van de mooie dingen genieten. Dankjewel!
Vrouw 36 jaar weer volledig aanhet werk na burn-out
5-12-2016,

Ankie Schenning heeft 8 november haar 30 jarig bestaan gevierd. Ankie is gestart als oefentherapeute Cesar. Een aantal jaren geleden heeft ze de specialisatie ademhalings- en ontspanningstherapie gedaan. In de afgelopen 30 jaar heeft ze alle vele patiënten in Goirle en omgeving mogen helpen. Ze schrijft ook elke maand een column in de Leybode over gezondheid.
We laten niet Ankie maar twee patiënten aan het woord:

“Ankie is een professionele therapeut bij wie persoonlijke aandacht voorop staat. De combinatie van Cesar therapie en ontspanningsoefeningen maken de behandeling uniek.”

Jan beveelt Ankie regelmatig aan bijvoorbeeld laatst nog bij een collega die veel last van hoofdpijn heeft.

Zwanger
Hoofdpijn was niet de reden dat Jan in 2012 naar Ankie kwam. Hij kwam mee met zijn vriendin Daisy. Zij was toen zwanger van Megan en had veel last van haar bekken. De ontspanningsoefeningen waren succesvol voor allebei. Jan vond de oefeningen ook erg prettig. Hij maakte een afspraak voor zichzelf en vertelde Ankie dat hij veel last had van hoofdpijn en last van zijn rug en maag. Hij had al 6 jaar onderzoeken gehad in het ziekenhuis maar ze konden niks vinden, uiteindelijk noemden ze het “spastische darmen”.

Combinatie Cesar en ontspanning
Ankie heeft Jan ontspanningsoefeningen geleerd en na 6 weken had Jan geen last meer van zijn darmen. Hij vindt het heel bijzonder dat Ankie dat d.m.v. alleen maar oefeningen heeft kunnen oplossen. Dus al 4 jaar geen last meer van hoofdpijn of darmen.
Hij herinnert zich nog goed dat Ankie alle normale Cesar oefeningen combineert met ontspanningsoefeningen en dat is volgens Jan wat het zo bijzonder en ontspannend maakt. Ook de “Schud”-oefening waarbij Ankie je heel langzaam op en neer beweegt werkt zeer ontspannend! Het werkt voor Jan soms ook op de lachspieren.
Ankie heeft een paar oefeningen ingesproken voor Jan en die gebruikt hij nog steeds. Ze heeft een hele rustgevende stem die hem helpt te ontspannen. Jan heeft een eigen aantekeningen boekje meegekregen waarin Ankie het persoonlijke behandel plan van Jan heeft opgeschreven. Ankie laat cliënten regelmatig een vragenlijst invullen om op die manier de voortgang te kunnen volgen.

Gelukkig niet zweverig
Het verschil met fysiotherapie vindt Jan dat hij volledig ontspannen naar buiten komt. Daarnaast is de behandeling bij Ankie altijd 1 op 1. De behandeling is gelukkig helemaal niet “zweverig” want daar heeft Jan niks mee.
Afgelopen september had Jan vanwege een ziekte veel last van hoofd en nek-pijn. Ankie heeft hem binnen 4 weken weer pijnvrij gekregen. Door hele rustige maatwerk oefeningen is het probleem weer snel onder controle gekomen.

Zonder verwijzing van de huisarts
Je kunt zonder verwijzing van de huisarts een afspraak maken, de therapie wordt gewoon vergoed door de zorgverzekeringen. Ankie kan ook zien wat voor pakket je afgesloten hebt. Ze geeft daar goed en open advies over zodat je nooit voor onverwachte kosten komt te staan.
Afspraken kunnen tegenwoordig via Whats-app gemaakt worden wat erg handig is.

Ankie van harte gefeliciteerd met het 30 jarig bestaan van de praktijk.

Jan Versmissen.

Man 31 jaar. kwam met hoofd en rugpijn, maar na de therapie had hij ook geen last meer van spastische darmen
1 december 2016. Na een nare periode van overspannenheid: een kaartje met een cadeautje met daarop de tekst: “Heel erg bedankt voor alle goede zorgen. Je hebt me echt geholpen!! ”
Vrouw 62 jaar, hersteld en weer aan het werk na overspannen te zijn geweest
27 juli 2016 De oefeningen waren altijd zeer ontspannend en ik voelde me altijd op mijn gemak bij mijn therapeut. Wanneer het nodig is kom ik zeker terug.
Man 45 jaar, weer lekker in zijn vel
1 juli 2016: Door mijn oefentherapeut ben ik weer in mezelf gaan geloven.
Vrouw, 40 jaar over ontstane onzekerheid bij burn-out
September 2016 Ik heb mijn behandeling bij Ankie als zeer prettig ervaren. Ik kwam bij Ankie omdat ik veel lichamelijke klachten had zoals tintelende handen en voeten, nek en schouderklachten en vermoeidheid. D.m.v. diverse ademhalingsoefeningen heb ik weer geleerd om mijn lichaam te ontspannen en zijn de klachten verdwenen. Ankie neemt de tijd om naar je verhaal te luisteren, je de juiste technieken aan te leren en deze in een persoonlijk geschreven boekje mee te geven.
Vrouw,36 jaar, zeer prettig, persoonlijk
Januari 2016 Linda, een jonge moeder, kwam op therapie met paniekaanvallen, hoofdpijn, rugpijn en nek/schouderklachten. Ze durfde niet meer te autorijden, vermeed drukke ruimtes en kon niet meer werken.
Na afloop van de therapie heeft ze geen lichamelijke klachten meer, durft weer te autorijden, geniet vaneen ladies-night in de bioscoop of van een wedstrijd in een vol voetbalstadion en is weer op zoek naar een baan.

Reactie van Linda:
Ik heb ontspanningstherapie gevolgd bij cesar. Ik zat vol stress, spanning en had vaak hoofdpijn hierdoor.
Ik ben enorm geholpen, mijn eerste sessie was meteen top. Alleen al door mijn houding te veranderen, had ik al een groot gedeelte gewonnen. Daarna vele sessies gehad, om te kijken hoe en welke oefeningen het beste bij me paste als ik ze nodig zou hebben.
Nu een aantal maanden verder, heb ik kunnen stoppen met de therapie en met een groot verschil van toen en nu.
Ik wil jou dan ook heel erg bedanken voor je hulp de afgelopen maanden.

Groetjes Linda

Vrouw,30 jaar, voelt zich super
nov 2015: Opgewekt, een deuntje fluitend doet D. de praktijkdeur open. Ik hoef niet te vragen of het goed gaat, want ze straalt.
D kwam 1 maand geleden voor het eerst op therapie met hartkloppingen en druk op de borst als voornaamste klachten.
Onderzoek bij de cardioloog had aangetoond dat het hart helemaal in orde was.
Geen afwijkingen, maar toch klachten!!
De vorige sessie heb ik uitgelegd hoe het komt dat ze het hart toch zo hard voelt kloppen.
D; “Het is zo fijn dat ik nu begrijp hoe het komt”.
Begrip is voor D. het sleutelwoord. Ze heeft de angst daardoor kunnen loslaten, gaat nu verder met leren ontspannen en herstellen.
Vrouw,30 jaar, nu zonder hartkloppingen
Drukke baan, druk leven. En een steeds korter lontje! Mijn vader is overleden toen ik 20 jaar was en vanaf toen heb ik nooit meer echt rust gevoeld. Met de psycholoog ben ik begonnen aan het rouwverwerkingsproces en met de oefentherapeut om de lichamelijke spanning los te laten. Ik heb een paar ontzettend fijne oefeningen, die mij heel veel ontspanning geven. Ik voel me weer mezelf.
Man, 43 jaar, ervaart weer rust in zijn leven
Hyperventilatieklachten, vooral in volle zalen, theaters. Ik houd ontzettend van klassieke muziek en ga graag naar concerten, maar ik durfde niet meer vanwege de hyperventilatieklachten. Dus ben ik via internet aan dit adres gekomen. De therapeut leerde me te ontspannen en de spanning in mijn lijf los te laten. Ook leerde ze me wat ik moest doen als het benauwd kreeg. Niet op mijn adem gaan letten, maar de aandacht naar mijn lijf en vooral naar mijn voeten en billen te brengen. Nu ga ik weer naar concerten. Ik ga bewust in de stoel zitten en focus op het concert in plaats van op mijn ademhaling. Ik geniet weer.
Vrouw, 58 jaar met hyperventilatie-klachten, geniet weer van concerten in volle zalen

Over chronische pijn

Ze hebben voor 90% mijn pijn kunnen oplossen. Ik heb overal artrose, maar voorlopig geen pijn meer. Mijn hartelijke dank daarvoor
Anoniem via Qualizorg
Met mij gaat het best goed. Ik focus niet meer op wat niet goed ging. Maar probeer elke dag 4 fijne dingen te doen. En deze noteer ik dan op de kalender. Als ik in een dip raak zoek ik een fijne ervaring op en ga die dan METEEN doen. Werkt goed. Groetjes en bedankt
Vrouw 69 jaar geniet weer
Carool Dielen
57 jaar, vader van 3 zonen

“De therapie van Ankie is het belangrijkste geweest wat ik in mijn leven heb mogen vinden.”

Geen zweverige therapie
Carool heeft Ankie al bij vele mensen aanbevolen want hij heeft zelf veel baat bij de ontspanningstherapie gehad. Mensen denken snel dat het een zweverige therapie is maar dat is het voor Carool helemaal niet. Veel mensen weten niet dat de therapie volledig vergoed wordt door de aanvullende verzekering van de zorgverzekering.

Van 3 x therapie per week naar 1 keer per maand
Hij weet nu wat ontspanning en rust kan doen. Hij heeft last van fybromyalgie, 4 kunstwervels in zijn nek, schouderoperaties, pols operatie, duim vastgezet. Carool heeft altijd in de bouw gewerkt en is na de tweede nekoperatie afgekeurd. Hij had veel therapieën, tot 3 x per week, maar sinds dat hij bij Ankie terecht is gekomen heeft hij veel minder last en geen enkele andere therapie meer.

Na een intensief traject komt Carool nog 1 keer per maand om de oefeningen eigen te maken. Hij had veel last van stress in de thuissituatie en weet daar nu veel beter mee om te gaan. Als Ankie de “Schud” oefening doet wordt Carool weer helemaal rustig. Dat is wel de meest bijzondere oefening volgens Carool. De oefeningen die hij zelf thuis kan doen, past hij regelmatig toe om weer rustig te worden.

Niet verzetten
Ten opzichte van vroeger heeft Carool van Ankie geleerd dat bepaalde klachten (bijvoorbeeld migraine) bij hem horen. Door zich er niet meer tegen te verzetten maar dat te accepteren heeft hij er ook veel minder last van en heeft hij veel minder medicijnen nodig.

Zombie
Carool voelt dat hij weer leeft. Voorheen voelde hij zich een beetje een zombie vanwege alle medicatie. Hij slaapt veel beter, verbergt zich niet meer, hij is gewoon wat ie is.

Het belangrijkste is Ankie
De praktijkruimte is voor Carool bijzaak: die is goed, netjes, warm genoeg maar het belangrijkste is Ankie. Hij hoeft nooit meer dan een paar minuten te wachten en het wachten is niet erg want er is iets te lezen en er speelt een rustig muziekje.

Quote: Je wordt heel goed ontvangen, je kunt jezelf zijn, je kunt je verhaal doen, 30 jaar therapeute in Goirle maakt Ankie een echte ervaringsdeskundige.

Van harte gefeliciteerd met dit jubileum en bedankt voor de goede zorgen.

Man 57 jaar voelt dat hij weer leeft
28 november 2016 kreeg ik een bos rozen met een kaartje met deze tekst: “Lieve Ankie, Ontzettend bedankt dat je mij door die verschrikkelijke periode hebt geholpen, zonder jou had ik het niet gered! Ik ben je erg dankbaar voor alles; jij hielp mij er echt doorheen te komen en ook om er in te geloven. Elke keer als ik weer dacht “het komt niet goed”of ik had veel pijn, zei jij altijd dat gaat weer over of het wordt wel minder en altijd is het zo gegaan. Bedankt !!! Liefs
Vrouw 35 jaar met veel pijn heeft weer grip op haar leven
Ik loop al jaren mank. Ik ben sinds kort in de VUT. Je zou denken dat ik dan tijd genoeg zou voor mijn hobby’s en dat heb ik ook. Maar ik voel me steeds beperkter. Na een paar uur klussen, heb ik zoveel pijn dat ik moet gaan liggen. Een stad bezoeken of gaan winkelen met mijn vrouw gaat nauwelijks. Ik ga van terras naar terras vanwege de pijn. Wandelen gaat niet langer dan een half uurtje. Ik ben ontzettend moe en heb veel last van mijn linkerbeen. Op verwijzing van mijn nieuwe huisarts ben ik naar de oefentherapie Cesar gegaan. Zij zag dat ik erg scheef stond. Dat kwam vooral omdat mijn beenspieren links en rechts niet even lang waren. We zijn gaan oefenen om de beenspieren te rekken. Daarna gaf ze me oefeningen om mijn bekken en rug stabiel te maken. Ik heb veel geoefend, want ik voelde me er goed bij. Na 4-5 maanden oefenen ( een keer per week) voelde ik me als herboren. Ik kan weer 15 kilometer lopen, ik kan met mijn vrouw een hele dag door de stad slenteren, ik hobby weer naar hartelust. Ik ben blij dat ik de therapie heb gevolgd en had het jaren eerder moeten doen.
Man, 58 jaar, kan weer 15 kilometer lopen
Ik heb last van mijn nek, van mijn rug en kan steeds minder. Ik heb een auto-ongeluk gehad en ben steeds voorzichtiger gaan bewegen met als gevolg dat ik nu snel pijn heb als ik iets doe. Ik ben er ook onzeker van geworden. Daarnaast ben ik ontzettend moe, slaap slecht en heb weinig energie. De therapeut vroeg me wat ik graag zou willen als het weer helemaal goed ging. Een waardevol doel noemde ze dat: in de achtbaan kunnen met mijn kinderen 9 want daar genoot ik vroeger zelf zo van). Tijdens de therapie zijn we als eerste aan de slag gegaan met ontspanningsoefeningen, want er waren heel wat stressfactoren. Toen ik goed kon ontspannen, verbeterde mijn houding al een stuk vanzelf. Daarna heb ik huiswerk gekregen om mijn spieren sterker te maken en mijn belastbaarheid te verhogen. En ja hoor, in de zomer ben ik in de Efteling in Joris en de draak geweest.
Vrouw, 32 jaar, gaat weer met haar kinderen in de achtbaan na een auto-ongeluk

Over houding en beweging

19 december 2017: een kaartje in de bus:

Graag wil ik je van harte bedanken voor de therapie die je me hebt gegeven, waar ik veel baat bij heb gehad en nog heb. De oefeningen die ik van jou heb geleerd, zal ik blijven doen.

Vrouw 68 jaar kan weer wandelen
18 september 2017: via de mail: Dankjewel Ankie!

Ik wil je nog even bedanken voor de oefeningen en je melden dat ik na 2 dagen helemaal van m’n rugklachten af ben.

Vrouw 45 jaar kan weer sporten en haar huishouden doen
Ik voetbal op een redelijk hoog niveau, maar ben tijdelijk moeten stoppen vanwege constante pijn in mijn rug en mijn linkerbeen. Ik werd naar Cesar gestuurd en na een gesprek en een onderzoek zei ze dat mijn bekken niet recht stond. We zijn erg hard gaan oefenen. Ik oefende ook iedere dag thuis en na een tijdje stond mijn bekken weer recht en was mijn houding weer helemaal in balans. Ik ben weer rustig aan gaan trainen, maar dat ging erg goed. Ik voetbal weer in mijn eigen elftal en het gaat hartstikke goed en vooral helemaal zonder pijn.
Jongen, 16 jaar, voetbalt weer naar hartenlust in eigen team
Ik ben bij de Cesartherapie gekomen omdat ik een scoliose heb. In mijn groei werden ieder half jaar foto’s gemaakt en op een gegeven moment werd de scoliose steeds erger. Toen moest ik naar therapie. Als de therapie niet zou helpen, zou ik in een korset moeten of geopereerd worden. De therapeut deed allerlei oefeningen om de scoliose tegen te werken en dat heeft goed geholpen. Ik ben nu 18 jaar en heb kunnen voorkomen dat ik in een korset terecht kwam of een operatie moest ondergaan. Ik ben altijd graag naar de therapie gegaan, want ze verzon steeds andere oefeningen zodat het toch niet saai werd. En ook konden we gezellig kletsen tijdens de oefeningen.
Meisje, 18 jaar met scoliose, hoefde niet geopereerd te worden
Ik ben een opleiding aan het volgen voor de kinderopvang, maar kan de stage soms niet volhouden vanwege rugpijn en hoofdpijn. Als ik lang moet lopen, staan, zitten, bukken heb ik erg veel pijn. Met het voeden van een baby, heb ik last van zere schouders en krijg daardoor hoofdpijn. Na het intakegesprek keek de therapeute mijn houding helemaal na en vond dat ik erg slap stond. Ze onderzocht mijn rug en vond geen beperkingen. We zijn daarom goed gaan oefenen en ze legde uit hoe ik goed moest gaan staan. Daarna leerde ze me ook hoe ik goed moest bukken en tillen en gaf me gerichte adviezen voor het werk op het kinderdagverblijf. Ik was niet verzekerd en heb alles zelf moeten betalen, maar daar heb ik geen seconde spijt van gehad, want ik heb nergens geen last meer van.
Meisje, 19 jaar, werkt in de kinderopvang zonder pijn
Ik heb een kantoorbaan en behoorlijk veel pijn in mijn nek en schouders. Soms zet het door naar een ontzettende hoofdpijn. De Cesartherapeut maakte mij bewust dat ik mijn schouders altijd een klein beetje optrok. Bij alles; bij mijn werk achter de computer, als ik zat te eten, als ik auto rijd , als ik lach. Door bewust te worden van je eigen houding en het vervolgens te veranderen, ben ik nu pijnvrij. Ik heb mijn klachten helemaal onder controle.
Vrouw , 35 jaar, pijnvrij achter de computer
Bij het trampoline springen is mijn zoon verkeerd terecht gekomen en toen deed zijn rug zeer. Hij klaagt nu regelmatig van lage rugpijn. En dat vind ik toch niet normaal voor een kind van 7 jaar. Gelukkig stuurde de huisarts ons door voor therapie. De Cesartherapeut stelde mijn zoon snel op zijn gemak en deed allerlei leuke oefeningen met hem. Het leken voor hem wel gewoon spelletjes, maar ze legde mij steeds achteraf uit waar de “spelletjes” voor diende. Na een paar weken had hij geen pijn meer en daardoor bewoog hij ook weer normaal. We moesten na een maand nog wel een keer terug komen ter controle, maar het was nog steeds goed.
Jongen, 7 jaar, springt weer op de trampoline
Ik ben pianolerares en heb al jaren last van mijn schouders, nek en armen. Ik heb frozen sholders gehad , links en rechts en dat is nog steeds niet helemaal opgelost. Zelf kan ik nog maar een half uur piano spelen, want dan moet ik stoppen vanwege de pijn. Ik werd door de huisarts naar oefentherapie Cesar gestuurd. Zij leerde me hoe ik goed moest zitten. Alleen als je goed gaat zitten, gaat ook je hoofd goed rechtop en kun je je armen correct bewegen. Het lijkt zo simpel, maar het resultaat is geweldig. Ik kan weer heerlijk pianospelen. Een ook tijdens mijn lessen heb ik geen last meer van mijn nek/schouderspieren. Zelf mijn frozen sholders zijn helemaal genezen.
Vrouw , 45 jaar, kan weer heerlijk pianospelen
Bedankje mei 2022
De resultaten komen uit een wetenschappelijk onderzoek dat is uitgevoerd door een onafhankelijk bureau: Qualizorg.

De praktijk heeft een algemene beoordeling gekregen van 9,2.

Aanmelden van een cliënt aan het onderzoek gebeurt pas na toestemming van de desbetreffende cliënt. Een groot aantal wenst niet deel te nemen aan het onderzoek.  Er zijn 28 cliënten aangemeld voor het onderzoek, waarvan 18 respondenten.

De Netto Promoter score is 72. Deze score is feitelijk belangrijker dan de algemene beoordeling. Want het geeft het aantal cliënten aan dat zo tevreden is dat zij de therapie aan anderen aanbevelen. Het landelijke gemiddelde is 62

De nettopromoterscore wordt berekend door de “promoters”( de cliënten die de praktijk met een 9 of 10 beoordelen) te verminderen met de criticasters ( mensen die de praktijk met een 6 of lager te beoordelen.) De passief tevreden cliënten ( beoordeling 7of 8) tellen niet mee in de score.

Vandaag (juli 2016) kreeg ik de resultaten van Qualiview met betrekking tot de tips en tops van de praktijk. Ik ben heel blij met deze mooie complimenten:
In januari 2018 kreeg ik de resultaten van Qualiview over 2017

Klanttevredenheidsonderzoek

Uitgevoerd door Qualizorg.

Click edit button to change this text.