1. Zit met een rechte rug. Ellebogen en knieën zijn 90˚ gebogen. In deze houding moeten de handen plat op tafel zijn. De bureaustoel op deze hoogte instellen.
 2. De hoogte van de stoel kan je controleren door de handen onder de bovenbenen te leggen. Deze moeten er een lichte weerstand onderuit getrokken kunnen worden. Gaat het te gemakkelijk dan staat de stoel te laag; gaat het moeilijk, dan staat de stoel te hoog.
 3. Als de voeten niet meer plat op de grond kunnen, gebruik dan een voetenbankje. Een voetenbankje dient een groot oppervlak te hebben, zodat de hele voet kan steunen.
 4. Als de rugleuning ingesteld kan worden, dan moet deze net boven de broekrand steun geven. De rechte rug moet gesteund worden ( dwz niet de rug krommen om tegen de rugleuning te komen). Bij onvoldoende steun een opgerolde handdoek of kussentje aan de rugleuning vastmaken.
 5. De diepte van de zitting: er moet een vuist passen tussen de knieholte en de rand van de zitting
 6. Het toetsenbord moet vlak liggen: de pootjes moeten ingeklapt zijn. Het toetsenbord ligt dichtbij je, zodat je niet hoeft te reiken
 7. De elleboogsteunen zijn bij voorkeur kort, want ze zijn even hoog als het tafelblad.
 8. De elleboogsteunen staan zo ingesteld dat je er met een rechte houding de ellebogen kan laten rusten. Ga niet scheef zitten en op één elleboog leunen
 9. De muis ligt dichtbij je, zodat je niet hoeft te reiken. De hand ligt ontspannen op de muis.
 10. Bij het typen of gebruik van de muis is de pols vrij van de tafel.
 11. De hoogte van het beeldscherm: Ga rechtop zitten en kijk recht voor je uit. Je dient dan tegen de bovenrand van het scherm te kijken.
 12. De afstand tot het beeldscherm bedraagt 50-70 cm. Reik niet met het hoofd naar voren om dichterbij het scherm te kunnen komen, maar zet het scherm dan dichterbij.
 13. Indien je papieren gebruikt, plaats deze dan tussen het beeldscherm en het toetsenbord. Deze zet je schuin neer ( evt met een documentsteun).

 

Voor vragen kunt u bellen met Ankie Schenning 013-5347788